Nedan ser ni ett par bilder från invigningen av ett WSB Clean minireningsverk i betong vid Starkeryd Strand. Watersystems hade i egenskap av leverantör förmånen att få vara med. Stugföreningen har installerat en gemensam lösning för vatten, avlopp och bredbandsuppkoppling via fiber.

Watersystems och Tranås Cementvarufabrik har levererat pumpstationer och ett högpresterande WSB Clean minireningsverk. Anläggningen betjänar 11 fritidshus som ligger i bästa läge vid Linnesjöns södra strand. Entreprenadarbetet utfördes av Emil Claesson AB. Det var Emils pappa Börje stod för det mesta av grävningen. Han har gjort ett fantastiskt jobb och levererat en riktig mönsteranläggning.

Vaggeryds kommun hade ursprungligen planerat för kommunal anslutning av fastigheterna men stugföreningen lyckades tillsammans med Watersystems visa att man kan få samma prestanda med ett WSB Clean minireningsverk till ett avsevärt lägre pris. Miljökontoret ändrade i detaljplanen och gav tillstånd för ett enskilt avlopp. Mycket glädjande tycker vi som ibland känner visst motstånd från kommunerna när det gäller enskilda lösningar. I detta fall lyckades vi övertyga Vaggeryds kommun att kombinationen av betongbehållare, Watersystems servicelösning med dygnet runt-övervakning samt WSB Clean-systemets väldokumenterade prestanda är helt rätt lösning för fastigheter med höga miljöskyddskrav. Det kan helt enkelt inte blir mera sjönära läge än för dessa fastigheter så det känns underbart att ha kommunens förtroende.

Stugföreningens ordförande Lars Göran Harrysson klipper bandet assisterad av ett par goa ungdomar från orten.